Musikhjälpen: Alla har rätt att funka olika

CISV Sweden

Tags

#CISV Sweden#Junioraktivitet

2018-12-10

Vi tror på mångfald och inkludering vilket återspeglas i alla våra aktiviteter, program och projekt. För oss är det självklart att alla har rätt att funka olika och därmed vill vi vara med och bidra till Musikhjälpens insamling i december.

Du har kanske hört citatet "If you think you are too small to have an impact, try going to bed with a mosquito in the room.". Det är ett utmärkt exempel på att vi tillsammans kan uppnå otroliga saker. Ett sådant initiativ är Musikhjälpen där svenskar de senaste åren bidragit till många goda saker runtom i världen.

I år är temat "Alla har rätt att funka olika" vilket passar bra ihop med årets utbildningsområde, mångfald. Bidra gärna till insamlingen "CISV Sweden för mångfald och inkludering".

Aktiviteter i lokalföreningarna

Om ni vill arrangera en aktivitet eller insamling i er lokalförening går det förstås alldeles utmärkt. Musikhjälpen har t.ex. lite utbildande material på sin hemsida kopplat till årets tema som går att använda vid en juniorträff eller liknande.

Information från Musikhjälpen

Människor med funktionsnedsättning är en av världens mest diskriminerade grupper. Många fastnar i fattigdom, stängs ute och osynliggörs på grund av hinder och stigman. Med funktionsnedsättning är risken stor att drabbas hårdare av nöd och katastrof - och få hjälp sist.

Det finns ungefär en miljard människor med funktionsnedsättning i världen. Omkring 4 av 5 bor i låg- och medelinkomstländer där fattigdom, undernäring, vitaminbrist, sjukdom och skador är vanliga orsaker. Många lever också fattigt som en konsekvens av funktionsnedsättning och saknar möjlighet att försörja sig. Med sämre tillgång till vård, stöd och utbildning är det svårt att skapa sig en framtid.

– Situationen är helt oacceptabel, säger Radiohjälpens generalsekreterare Kristina Henschen. Det är vår skyldighet att bidra till en förändring. Människor måste få synas, höras och respekteras – för alla har rätt att funka olika!

Vad räcker pengarna till?

  • Runt 50 kr kan räcka till ett par kryckor som ökar en persons självständighet.
  • Runt 50 kronor kan också räcka till att utbilda en lärare under en månad i att stötta barn med funktionsnedsättning.
  • 250 kr kan räcka till ett sjukgymnastbesök för barn med funktionsnedsättning.
  • 500 kronor kan räcka till en månads dagverksamhet med rehabilitering för ett barn.
  • Drygt 1000 kronor kan räcka till en rullstol
  • 1500 kronor kan räcka till en termins skolgång för ett barn med synnedsättning

Källor: UNICEF Sverige, Individuell Människohjälp, Svenska Afghanistankommittén, Jairos Jiri Association.

Sitemap
Close

Sök

Genom att använda denna webbplats godkänner du användningen av cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.
Hitta ytterligare information på Cookies
Ok