Juniorernas årsmöte 2017

CISV Sweden är i rullning. Organisationen utvecklas för var dag som går. Är du junior och vill vara med och peka ut riktningen? Då ska du komma på Juniorernas årsmöte!

Ur CISV Swedens stadga, 15 § Juniorernas årsmöte:
”Lokalföreningarnas juniorgrupper utgör tillsammans organisationens juniorverksamhet. Juniorernas årsmöte är juniorverksamhetens högsta beslutande organ.”

På Juniorernas årsmöte samlas juniorer från hela Sverige för att höja sina röster om hur CISV Sweden ska utvecklas. Vi enas om hur de Nationella juniorrepresentanterna ska rösta på CISV Swedens årsmöte i mars (Vårstämman) och diskuterar och tar beslut som rör juniorverksamheten, hur den kan bli ännu bättre och hur vi vill att den ska se ut i framtiden.

På Vårstämman bestäms bland annat vad CISV Sweden ska ha för verksamhet 2017, hur ekonomin ska se ut och så röstas det om förslag på förändringar någon medlem vill se, i så kallade motioner. Vilken verksamhet som föreslås och vilka motioner vi ska rösta om tittar vi noggrant på under de två första dagarna av Juniorernas årsmöte. På söndagen sker sedan själva årsmötet.

Det är under årsmötet vi tar beslut. Vi röstar om alla frågor som ska tas upp på CISV Swedens årsmötet. (NJRsen röstar sedan så som beslutats två veckor senare.) När det är klart kan vi också ta beslut om juniorverksamheten. Om det finns någonting just du vill att vi ska ändra på om juniorverksamheten så finns det utsatt tid under helgen för att skriva ihop ett förslag och diskutera det med andra deltagare. Kanske är juniorverksamheten på väg någon helt annanstans kl. 15 den 26 februari. Det är upp till oss. Och det är just det som gör Juniorernas årsmöte så häftigt – att vi juniorer samlas och tar dessa viktiga beslut tillsammans.

VAR ÄR FREDSUTBILDNINGEN???
Den har vi inte glömt! Vi har faktiskt tid att påbörja årets supercoola utbildningsområde också – Mänskliga Rättigheter. Juniorernas årsmöte är verkligen en härlig blandning av viktigt, lärorikt, roligt och socialt. Räkna med att åka hem med många nya vänner.

Vi ses 24 februari!

Kramar från Viktor, Nour, Hedda, Sissela, Ville och Anton
Nationella juniorrepresentanter och Styrelseledamöter valda av juniorerna för CISV Sweden

  • När?

24 februari kl. 19.00 till 26 februari kl. 15.00.

  • Var?

Vi välkomnar er till Bosarp Läger- och kursgård i Linderöd, som ligger 34,2 minuter med buss från Kristianstad, den närmaste tågstationen. Busshållplatsen heter Linderöd E22 och du kan ta dig dit med hjälp av Skånetrafikens buss SkåneExpressen 1. Vi kommer att ordna skjuts från busshållplatsen till lägergården. Denna superfina lägergård kan du spana in här: https://bosarp.se/. Du kan boka hela din resa (tåg och buss!) på https://www.sj.se/. Kom ihåg att tågbiljetter är billigare ju tidigare du bokar! Du kan betala med kort på bussen, men inte med kontanter. Aktuella busstider kan du kolla på här: https://www.skanetrafiken.se/. Adressen till Bosarpsgården är Sjörupsvägen 212-42, 298 94 Linderöd. Om du åker bil, kolla på möjligheter till samåkning i din lokalförening!

  • Vilka får komma?

Alla som är juniorer såklart! Men det finns bara 3 platser reserverade för varje lokalförening. Snacka med dina Lokala juniorrepresentanter innan du anmäler dig, så får de en bra koll på vilka som är intresserade av att åka. Som deltagare representerar man hela sin juniorgrupp, så om det är möjligt är det en toppenidé att ha en träff och diskutera frågorna som tas upp på mötet så fort möteshandlingarna kommer ut. (Då får du ett mail med dem av oss!)

Om din lokalförening vill skicka fler än tre deltagare så kan ni skriva upp er på reservlistan. Detta gör ni genom att skicka ett mail till juniorbranch@se.cisv.org med ert namn, lokalförening och kontaktuppgifter. Reserver kontaktas efter sista anmälningsdagen om de har fått en plats eller inte.

  • Kontakt för frågor

Juniorernas årsmöte arrangeras av de Nationella juniorrepresentanterna och Styrelseledamöterna valda av juniorerna. Vil du ställa frågor till oss så når du oss på juniorbranch@se.cisv.org.

Tags

#Junior Branch

Tid och plats

När

2017-02-24 - 19:00 - 2017-02-26 - 15:00

Plats

Bosarp Läger- och Kursgård
Linderöd

Nedladdningar

Download Infopack – Juniorernas årsmöte 2017Download Handlingar till årsmötet 2017

Sitemap
Close

Sök